Udostępnij przepis na Facebooku

 

Pyszniutki chlebuś pełnoziarnisty ze szpinakiem, a przedewszystkim zdrowy. Z tej porcji ciasta wychodzą dwa chlebusie, jeden zrobiłam ze szpinakiem zaś drugi sam bez dodatków, który świetnie smakuje z twarożkiem bądź też z miodem, co kto lubi ;0) Polecam obydwa są fantasyczne w smaku. Lekkie, pulchne i niezbite w środku.  

Udostępnij przepis na Facebooku

Zdrowe bagietki zrobione z mąki żytniej pomieszanej z mąką pszenną. Bardzo pyszne i niezwykle chrupkie. Z tego ciasta można też zrobić bułeczki będą równie pyszniutkie. Miałam zrobić pieczywo ze zwykłej mąki pszennej, ale okazało się że mi braknie, więc zrobiłam pół na pół z żytnią i to był bardzo dobry pomysł. Polecam gorąco. Następnym razem spróbuję ze zwykłą mąką. 

 

Udostępnij przepis na Facebooku

Znalazłam gdzieś w internecie róże z ziemniaka jako dekoracja do potraw. Bardzo spodobał mi się ten pomysł i musiałam wypróbować. Nie jest trudna do zrobienia a efekt fantastyczny.  Super dekoracja ;0)
 

Udostępnij przepis na Facebooku

Faszerowany krokodyl fantastyczna ozdoba świątecznego stołu albo na przyjęcie urodzinowe dla dzieci. Bardzo prosty do wykonania a efekt super. Nawet dorośli uśmiechną się na jego widok.

 

Udostępnij przepis na Facebooku

 Super placek drożdżowy z porem parówkami i innymi smakołykami. 

 

Udostępnij przepis na Facebooku

Bardzo posmakuje komuś kto lubi szpinak. Ja byłam zachwycona smakiem. Bardzo syte i smaczne oraz ekstra dawka żelaza dla organizmu!


 

Udostępnij przepis na Facebooku

Super przepis na ciasto naleśnikowe. Wychodzą cieniutkie, nie przywierają i ładnie się je podrzuca ;0) Od dziś to mój ulubiony przepis na ciasto naleśnikowe ;0)

 

Udostępnij przepis na Facebooku

Lukier plastyczny jest wspaniałym wykończeniem tortu. Można z niego zrobić dosłownie "cuda wianki". Co pokażę w następnych artykułach.


 


 

 

Udostępnij przepis na Facebooku

Wyśmienity chlebek bardzo prosty w wykonaniu i bardzo pyszny.

Udostępnij przepis na Facebooku

Smażona skórka pomarańczowa. Doskonały dodatek do ciast (serników, makowców, szarlotki itd).