Pyszne lekkie niskokaloryczne ciasteczka jogurtowe.
Składniki:
- 225 g mąki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 60 g masła
- 60 g cukru
- 1 jajko
- 6 łyżeczek niskotłuszczowego jogurtu naturalnego
Wykonanie:
1. Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszać z masłem. Dodać cukier.
2. Jajko roztrzepać z jogurtem i dodać do masy. Całość dobrze wymieszać.
3. Następnie rozwałkować ciasto na 1,5 cm i wycinać z niego kółka (ok. 5 cm) można szklanką a w środku kieliszkiem od wódki.
4. Można też rozwałkować cieniej i wykrawać inne kształty np serduszka.
5. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez ok. 10 minut, aż ciacha zrobią się brązowo-złote (termoobieg). Smakują bez dodatków.
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.