Wyśmienite ciastka z bananami. Pyyyyyyychota!!!!!!
Składniki:
Na ciasto:
- 6 jaj
- 2/3 szklanki cukru
- szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Na masę:
- 2 szklanki mleka
- 2 budynie waniliowe
- 1 kostka masła
- 3-4 łyżki cukru pudru
Oraz:
- 4 banany
- 4 łyżki dżemu morelowego
- 1 tabliczka czekolady
- 1 szklanka śmietanki kremówki
- łyżka posiekanych migdałów
Wykonanie:
1. Jajka ubić z cukrem. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
2. Ciasto rozsmaruj na spodzie wyłożonej pergaminem blachy.
3. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu , rozetnij.
4. Placki przełóż dżemem morelowym.
5. Śmietankę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę, ostudź.
6. Banany obierz, przekrój wzdłuż.
7. Ugotuj gęsty budyń. Po wystudzeniu, utrzyj z masłem i cukrem pudrem na puszystą masę.
8. Połowę kremu rozsmaruj na spodzie. Ułóż banany. Przykryj resztą masy. Pokrój na 12 ciastek.
9. Czekoladową śmietankę ubij na sztywno. Przełóż do szprycy. Udekoruj śmietaną każde ciastko. Posyp migdałami.
10. Jedna porcja zawiera 595 kalorii.
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.