Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
przepisylusi.dl-b.pl Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone.
Przełącz nawigację

Witam i zapraszam do kucharzenia według sprawdzonych przeze mnie przepisów.  ;)

  • Strona główna
  • Zupy
  • Dania główne
  • Desery
  • Przekąski
  • Ciasta, ciasteczka
  • Przetwory
  • Alkohole
  • Inne pyszności
  • Dla dzieci
  • Sałatki
  • Kremy, masy, sosy
  • Kontakt
  • Jesteś tutaj:  
  • Strona główna

Szpinakowe naleśniki z serem

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Lusia
Kategoria: Przekąski
Utworzono: 11 kwiecień 2010
Odsłony: 4906
Udostępnij przepis na Facebooku

Ciekawa przekąska na zimno jako roladki albo jako samodzielne danie, lub dodatek do pieczonego mięsa.

 

Czytaj więcej...

Roladki z piersi z kurczaka nadziewane oscypkiem

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Lusia
Kategoria: Dania główne
Utworzono: 11 kwiecień 2010
Odsłony: 5437
Udostępnij przepis na Facebooku

Pyszne roladki kurczakowe z oscypkiem. Fantastyczny smak. Pierwszy raz robiłam i na pewno jeszcze nie raz zrobię ;0)

Czytaj więcej... 1 komentarz

Tort dinozaur

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Lusia
Kategoria: Ciasta-ciasteczka
Utworzono: 10 kwiecień 2010
Odsłony: 12894
Udostępnij przepis na Facebooku

A oto obiecany przykład wykorzystania lukru plastycznego. Jest przy nim trochu "zabawy", ale warto poświęcić czas i cierpliwość. Nagrodą jest zachwyt gości jak i solenizanta. Tego dinozaura zrobiłam na pierwsze urodzinki naszego synka. Nie mógł oderwać od niego wzroku ;0). Mój dinozaur był akurat bez podstawki, ale z doświadczenia z innymi tortami wiem, że bardzo ładnie wygląda tort na zrobionej przez siebie podstawce. Co pokaże w kolejnych artykułach.

Czytaj więcej...

Lukier plastyczny (Biała masa cukrowa)

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Lusia
Kategoria: Inne
Utworzono: 09 kwiecień 2010
Odsłony: 8862
Udostępnij przepis na Facebooku

Lukier plastyczny jest wspaniałym wykończeniem tortu. Można z niego zrobić dosłownie "cuda wianki". Co pokażę w następnych artykułach.


 


 

 

Czytaj więcej...

Mazurek bez pieczenia

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Lusia
Kategoria: Ciasta-ciasteczka
Utworzono: 09 kwiecień 2010
Odsłony: 5434
Udostępnij przepis na Facebooku

Fantastyczny mazurek, inny bo bez pieczenia. Zachwyt gości murowany. Wiem z własnego doświadczenia ;0)

 

Czytaj więcej...

Drobiowe pulpeciki

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Lusia
Kategoria: Dania główne
Utworzono: 09 kwiecień 2010
Odsłony: 4663
Udostępnij przepis na Facebooku

Doskonałe pulpeciki drobiowe, w sam raz dla małego dzieciaczka (dobry sposób przemycenia mięska ;0)). Smakuje też dorosłym.

 

Czytaj więcej...

Babka piaskowa - zawsze się udaje :)

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Lusia
Kategoria: Ciasta-ciasteczka
Utworzono: 09 kwiecień 2010
Odsłony: 5193
Udostępnij przepis na Facebooku

Przepyszna babka, pierwszy raz robiona i oczywiście bardzo udana.

 

Czytaj więcej...

Zupa czosnkowa na sposób hiszpański

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Lusia
Kategoria: Zupy
Utworzono: 09 kwiecień 2010
Odsłony: 5327
Udostępnij przepis na Facebooku

Fantastyczna zupa czosnkowa baaaaardzo rozgrzewająca.

 

Czytaj więcej...

Szybki gulasz z kiełbasą

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Lusia
Kategoria: Dania główne
Utworzono: 30 marzec 2010
Odsłony: 4710
Udostępnij przepis na Facebooku

Szybkie danie i bardzo pyszne.

 

Czytaj więcej...

Zupa z serka topionego

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Lusia
Kategoria: Zupy
Utworzono: 30 marzec 2010
Odsłony: 5401
Udostępnij przepis na Facebooku

Pyszna i łatwa do wykonania zupka.

 

Czytaj więcej... 2 komentarze

Strona 8 z 20

  • 3
  • 4
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • ...
  • 11
  • 12

News

12.10.2019 Zabezpieczanie witryny za pomocą protokołu HTTPS

-------------------------------

Dnia 23.03.2014 strona zmigrowała na nowy skrypt.

-------------------------------

Wszystkie zdjęcia na stronie są mojego autorstwa i zabraniam ich rozpowszechniania bez mojej zgody. Pozdrawiam Lusia ;0)
 ------------------------------

Strona dostosowanwa jest dla telefonów i innych urządzeń mobilnych

Ostatnio komentowane

  • Ciastko Kubuś

    Guest 03.05.2011 20:20
    Pychota, jeśli ktoś się jeszcze zastanawia to polecam to ciasto.

    Czytaj więcej...

     
  • Zupa krem z zielonego groszku

    Guest 03.04.2011 11:13
    ja uwielbiam zupe-krem brokułowo-grosz ową :) do gotowego bulionu dodać różyczki brokułów i puszkę groszku zielonego i zmiksowac już w garnku :D ja dodaję grzanki lub groszki ptysiowe na koniec :) pyyszotka

    Czytaj więcej...

     
  • Tort piętrowy na 18ste Urodziny

    Guest 10.11.2010 15:42
    Witam. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje, ale nie miałam przez tydzień internetu. A co do tortu to polecam tort prezent http://przepisy-lusi.tk/ciasta-ciasteczka/183-tort-prezent jest bardzo prosty wykonaniu i fajnie wygląda. Życzę udanego wypieku ;0)pozdrawiam ;0)

    Czytaj więcej...

     
  • Tort piętrowy na 18ste Urodziny

    Guest 06.11.2010 10:20
    Ładny jest ten tort ;] Ale nie wiem na który sie zdecydować tyle jest przepisów a ja mam upiec dla cioci tort na 18-urodziny ;] Pozatym mam prawie 13 lat i uwielbiam piec ciasta pomocy

    Czytaj więcej...

     
  • Kapuśniaczki w cieście francuskim

    Guest 15.10.2010 16:27
    Można użyć margarynę bądź masło, ja wolę masło, a co do gram to zazwyczaj to jest 200 gram. Ostatnio dowiedziałam się, że warto do farszu dodać gotowane jajka i zmielić je wraz z ugotowaną kapustą, i dodać do smaku nie dużo maggi w płynie. Wypróbowałam i przyznam, że bardzo fajne ;0)

    Czytaj więcej...

     
  • Kapuśniaczki w cieście francuskim

    Guest 15.10.2010 09:49
    Mam pytanko - jedna paczka margaryny to ile gramów? Proooszę o odpowiedź - jutro będę robić :)

    Czytaj więcej...

     
  • Ciasteczka jogurtowe

    Guest 05.09.2010 10:35
    Wyszły pyszne :)

    Czytaj więcej...

Popularne przepisy

  • Krem russel podstawowy
  • Tort dinozaur
  • Tort piętrowy na 18ste Urodziny
  • Tort Baśniowy muchomorek
  • Kapuśniaczki w cieście francuskim

Logowanie

  • Nie pamiętasz nazwy?
  • Nie pamiętasz hasła?

Do góry

© 2025 przepisylusi.dl-b.pl Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone.