Udostępnij przepis na Facebooku

 

Ciekawa przekąska na zimno jako roladki albo jako samodzielne danie, lub dodatek do pieczonego mięsa.

 

Składniki:

 

- 1 opakowanie szpinaku Hortex

- 1 szklanka mąki pszennej

- 1 szklanka mleka

- 3 jajka

- 300 gr sera białego twarogowego

- 6 łyżek oliwy z oliwek

- 1 sztuka cebuli

- 2 ząbku czosnku

- 2 łyżki natki pietruszki

- sól, pieprz


Wykonanie:


1. Rozmrożony i odsączony (na sitku) szpinak mieszamy z mąką, mlekiem i roztrzepanymi jajkami oraz odrobiną soli.

2. Z tak przygotowanego ciasta smażymy możliwie jak najcieńsze naleśniki.

3. Ser biały mieszamy z oliwą z oliwek, drobno posiekaną cebulką, czosnkiem oraz natką pietruszki.

4. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5. Tak przygotowany ser rozsmarowujemy na naleśnikach.

6. Naleśniki z serem zwijamy w ruloniki i podajemy jako samodzielne danie lub dodatek do pieczonego mięsa.

Dodaj komentarz