Doskonałe pulpeciki drobiowe, w sam raz dla małego dzieciaczka (dobry sposób przemycenia mięska ;0)). Smakuje też dorosłym.
Składniki:
- 500 g mieszanego mięsa drobiowego
- 1 cebula
- 1 czerstwa bułka
- 1 jajko
- sól
- mąka do obtoczenia pulpecików
- w zależności od potrzeb można dodać trochu bułki tartej
- gotowy sos pomidorowy, bądź domowy sos z koncentratu pomidorowego
- natka pietruszki
Wykonanie:
1. Mięso zmielić razem z cebulą oraz namoczoną i odciśniętą z wody bułką.
2. Dodać jajko, sól, natkę i wyrobić na jednolitą masę.
3. Uformować niewielkie pulpeciki, każdy obtoczyć w mące.
4. Włożyć do garnka z 1 litrem osolonego wrzątku, ugotować.
5. Zrobić sos pomidorowy według przepisu na opakowaniu.
6. Pulpeciki podawać polane sosem.
Czytaj więcej...