Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Doskonałe pulpeciki drobiowe, w sam raz dla małego dzieciaczka (dobry sposób przemycenia mięska ;0)). Smakuje też dorosłym.

 

Składniki:


- 500 g mieszanego mięsa drobiowego
- 1 cebula
- 1 czerstwa bułka
- 1 jajko
- sól
- mąka do obtoczenia pulpecików
- w zależności od potrzeb można dodać trochu bułki tartej

- gotowy sos pomidorowy, bądź domowy sos z koncentratu pomidorowego

- natka pietruszki

Wykonanie:

 

1. Mięso zmielić razem z cebulą oraz namoczoną i odciśniętą z wody bułką.

2. Dodać jajko, sól, natkę i wyrobić na jednolitą masę.

3. Uformować niewielkie pulpeciki, każdy obtoczyć w mące. 

4. Włożyć do garnka z 1 litrem osolonego wrzątku, ugotować.
 

5. Zrobić sos pomidorowy według przepisu na opakowaniu. 

6. Pulpeciki podawać polane sosem.

Dodaj komentarz