Pyszna i łatwa do wykonania zupka.
Składniki:
- 2 serki topione (w kostkach typu tylżycki)
- 2,3 marchewki
- 2 łyżki śmietany
- 8 łyżek drobnego makaronu (np.czarnecki)
- 1,2 łyżki mąki
- 1 por
- 1 kostka rosołowa
- zielona pietruszka
- jarzynka, pieprz, sól do smaku
1. W 2l wrzącej wody rozpuścić kostkę rosołową i dodać Jarzynkę.
2. Marchewkę pokroić w kostkę a por w prążki.
3. Dodać do rosołku i gotować ok. 25 min aż warzywa zmiękną.
4. Nalać do garnuszka trochę gorącej wody i rozpuścić w niej 2 serki topione, dodać mąkę i śmietanę.
5. Wymieszać i razem z makaronem dodać do zupy-gotować ok 10 min.
6. Doprawić i na talerzach posypać pietruszką.
7. Można jeszcze posypać żółtym startym serkiem.
O tak mnie też zupka strasznie smakowała
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.