Udostępnij przepis na Facebooku

Ta pasta z topionym serkiem również będzie sprawdzać się na imprezie jako przekąska na krakersach.

 

Składniki:

 

- 1 duży dowolny topiony serek

- 2 jajka ugotowane na twardo

- 1 łyżeczka masła

- 1 cebula

- 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego

- sól i pieprz

 

Wykonanie:

 

1. Jajka, masło i serek starannie rozgnieść widelcem.

2. Dodać drobniutko pokrojoną cebulkę.

3. Wymieszać z taką ilością przecieru pomidorowego, aby masa była gęsta, ale dała się smarować.

4. Konsystencja pasty zależy od rodzaju użytego masła i serka - zbyt rzadką masę można uratować, dodając rozkruszone krakersy.

5. Podawać na posmarowanych masłem krakersach (ważne, bo tylko wtedy jest naprawdę smaczna.)

Dodaj komentarz