Udostępnij przepis na Facebooku

Pasta z jajek i szynki to znakomita przekąska do chlebusia na kolacje czy śniadanie, bądź fajny dodatek do krakersów na imprezę ;0)

 

 

Składniki:

 

- 2 jajka ugotowane na twardo

- 50 gram szynki

- 1/3 pęczka szczypiorku

- 1 łyżka masła

- 1 łyżka majonezu

- sól i pieprz

 

Wykonanie:

 

1. Jajka drobniuteńko posiekać, można za pomocą metalowego kółeczka z cieniutkimi drucikami na nie naciągniętymi na kształt kratki. Druciki są dość ostre i w bardzo szybko posiekamy nie tylko jajka, gotowane warzywa też np na sałatkę jarzynową ;0)

2. Szczypiorek oraz szynkę posiekać.

3. Wymieszać masło z majonezem, następnie dorzucamy jajka szczypiorek i szynkę.

4. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

5. Nakładamy łyżeczką na kanapki bądź krakersy. można udekorować szczypiorkiem.

Dodaj komentarz