Pasta z jajek i szynki to znakomita przekąska do chlebusia na kolacje czy śniadanie, bądź fajny dodatek do krakersów na imprezę ;0)
Składniki:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 50 gram szynki
- 1/3 pęczka szczypiorku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka majonezu
- sól i pieprz
Wykonanie:
1. Jajka drobniuteńko posiekać, można za pomocą metalowego kółeczka z cieniutkimi drucikami na nie naciągniętymi na kształt kratki. Druciki są dość ostre i w bardzo szybko posiekamy nie tylko jajka, gotowane warzywa też np na sałatkę jarzynową ;0)
2. Szczypiorek oraz szynkę posiekać.
3. Wymieszać masło z majonezem, następnie dorzucamy jajka szczypiorek i szynkę.
4. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Nakładamy łyżeczką na kanapki bądź krakersy. można udekorować szczypiorkiem.
Czytaj więcej...