Udostępnij przepis na Facebooku

 

Doskonały dodatek do potraw na rodzinne spotkania a zwłaszcza przy grillu. Bardzo szybko znika ;0)

 

 

Składniki:


 

- 1 krojona bułka weka

- kostka masła

- 2 ząbki czosnku

- sos koperkowo - ziołowy w proszku

- 2 łyżki posiekanego koperku


Wykonanie:

 

1. Masło ucieramy mikserem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sos koperkowo - ziołowy w proszku i koperek. Dokładnie mieszamy, jednolitą masę.

2. Kromki bułki smarujemy masą, przyklejając je do siebie tak, by powstał bochenek. Obwijamy folią aluminiową i pieczemy na grillu.

Rady: Wekę można również zapiec w piekarniku - 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni, aż masło się roztopi.

Dodaj komentarz