Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

Lekka, zdrowa i sycąca przekąska. W sam raz na śniadanko.

 

Składniki:

 

- 1 i 3/4 szklanki wody

- pół kostki drobiowej lub warzywnej rosołowej

- 1/2 łyżeczki oleju

- parówka

- 2-3 łyżki stołowe miękkiego serka topionego o dowolnym smaku ( może być cała kostka)

- szklanka płatków owsianych górskich

- pieprz.


 

Wykonanie:


 

1. Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową i zagotowujemy. Wsypujemy pokrojona w plasterki parówkę

2. Do gotującego się rosołku z parówkami dodajemy olej i serek. Mieszamy trzepaczką, aż serek się roztopi.

3. Gdy powstanie jednolity sos, dodajemy płatki owsiane. Doprawiamy pieprzem i gotujemy na małym ogniu, aż płatki wchłoną cały sos. Co jakiś czas mieszamy.

Dodaj komentarz