Lekka, zdrowa i sycąca przekąska. W sam raz na śniadanko.
Składniki:
- 1 i 3/4 szklanki wody
- pół kostki drobiowej lub warzywnej rosołowej
- 1/2 łyżeczki oleju
- parówka
- 2-3 łyżki stołowe miękkiego serka topionego o dowolnym smaku ( może być cała kostka)
- szklanka płatków owsianych górskich
- pieprz.
Wykonanie:
1. Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową i zagotowujemy. Wsypujemy pokrojona w plasterki parówkę
2. Do gotującego się rosołku z parówkami dodajemy olej i serek. Mieszamy trzepaczką, aż serek się roztopi.
3. Gdy powstanie jednolity sos, dodajemy płatki owsiane. Doprawiamy pieprzem i gotujemy na małym ogniu, aż płatki wchłoną cały sos. Co jakiś czas mieszamy.
Czytaj więcej...