Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

 

Ciekawa przekąska, bardzo smaczna i do tego fajnie wygląda.

 

Składniki:


 

- 20 dkg mąki

- 0.5 l mleka

- 2 jajka

- sól

- 2 łyżki oleju

- 2 serki homogenizowane

- rzodkiewki

- szczypiorek

- 1 pomidor

- papryka

- pieprz


Wykonanie;


1. Z mąki, mleka, jajek i soli przygotować ciasto naleśnikowe, odstawić.

2. Usmażyć naleśniki grubości 1/2 cm.

3. Rzodkiewkę, pomidory i paprykę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, dodać do serka, przyprawić.

4. Pastą posmarować naleśniki, zwinąć w roladki, każdą roladę pokroić w poprzek na kawałki grubości ok 2 cm, ułożyć na liściach sałaty.

Dodaj komentarz