Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Pyszne gofry, które zawsze wychodzą.

 

Składniki:

 

- 0,5 kg mąki,
- 2 jaja,
- 0,5 szklanki cukru,
- 0,8 dkg masła,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- szczypta soli, 
- 1,5 szklanki wody gazowanej. 
 

 

Wykonanie:

 

1. Żółtka z cukrem chwilkę miksować, dodać mąkę ,sól, proszek do pieczenia, roztopione i ostudzone masło oraz wodę-razem zmiksować.

2. Na końcu dodać pianę ubitą z białek i wymieszać łyżką.

3. .Ciasto winno mieć konsystencję dobrej śmietany.

4. Piec 5-6 minut. Podawać jak kto chce! :-) ze śmietaną ,owocami, lub tylko z cukrem pudrem. Pycha! Smacznego! 


 

Dodaj komentarz