Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Jest to naprawdę przepyszne danie zarówno na gorącą jak i na zimno, ma niesamowity smak, a aromat pieczonej tarty unosi się w całym domu. 

 

Składniki:

 

Ciasto:
 

- szklanka mąki 
- 1/4 kostki margaryny 
- szczypta soli 
- 1 jajko 

Nadzienie: 

- ser mozarella 
- świeże pomidory 
- bazylia 
- 1 jajko 
- odrobina śmietany lub jogurtu naturalnego
 

Wykonanie:

 

1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć nim formę do tarty.

2. Pomidory sparzyć i pokroić w plasterki, a następnie ułożyć je na serze i posypać bazylia.

3. A następnie zalać jajkiem rozmąconym ze śmietaną. Piec około 40 min w 180 st.

 
 

Dodaj komentarz