Ciekawy przepis na niedzielny obiad.
Składniki:
dla 4-6 osób
- 4 kotlety mięso schabowe
- 10 dag szpinaku mrożonego
- 1/2 łyżki masła
- 10 dag podwędzanej cienkiej kiełbasy
- duży plaster sera żółtego,
- 1/4 papryki czerwonej
- jajko
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki bułki tartej
- tłuszcz do smażenia, sól, pieprz czarny
- 1/4 łyżeczki przyprawy w płynie
Wykonanie:
1. Schab rozbić posolić,popieprzyć.
2. Szpinak rozmrozić podsmażyć na maśle, wlać przyprawę, podsmażać do wyparowania wody.
3. Kiełbasę i paprykę pokroić w słupki, ser podzielić na 4 części.
4. Każdy kotlet posmarować szpinakiem i położyć kiełbasę, paprykę, ser i zwinąć.
5. Obtaczać w mące, jajku i bułce smażyć na rumiano.
6. Podawać z sałatką warzywną.
Czytaj więcej...