Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Ciekawy przepis na niedzielny obiad.

 

Składniki:
dla 4-6 osób

- 4 kotlety mięso schabowe 
- 10 dag szpinaku mrożonego
- 1/2 łyżki masła
- 10 dag podwędzanej cienkiej kiełbasy
- duży plaster sera żółtego, 
- 1/4 papryki czerwonej
- jajko 
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki bułki tartej
- tłuszcz do smażenia, sól, pieprz czarny
- 1/4 łyżeczki przyprawy w płynie
 

Wykonanie:

 

1. Schab rozbić posolić,popieprzyć.

2. Szpinak rozmrozić podsmażyć na maśle, wlać przyprawę, podsmażać do wyparowania wody.

3. Kiełbasę i paprykę pokroić w słupki, ser podzielić na 4 części.

4. Każdy kotlet posmarować szpinakiem i położyć kiełbasę, paprykę, ser i zwinąć.

5. Obtaczać w mące, jajku i bułce smażyć na rumiano.

6. Podawać z sałatką warzywną.
 

 

 

Dodaj komentarz