Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Bardzo pyszna zapiekanka ziemniaczana z mięsem, bardzo szybko znika z talerza.

 

Składniki:

 

- ziemniaki pokrojone w plastry ( tak z 10 średnich )

- mięso mielone usmażone (ok pół kilo)

- 200 ml śmietany gęstej

- 50 ml wody

- 50 g tartego żółtego sera

- kostka serka topionego

- fix Knorr "zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą"

 

Wykonanie:

 

1. Śmietanę mieszamy z wodą, serkiem i z fixem Knorra.

2. Dodajemy ziemniaki w talarkach oraz mięso mielone i wszystko dokładnie mieszamy.

3. Przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy tartym serem żółtym, przykrywamy folią aluminiową.

4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na godzinkę.

5. Przed upływem czasu zdejmujemy folię aby ser się zapiekł. 

 

Źródło: mój własny pomysł

Dodaj komentarz