Udostępnij przepis na Facebooku

Oryginalny i zaskakujący smak fileta z kurczaka oraz fantastyczny zapach pieczonego kalafiora rozchodzącego się po całej kuchni podczas pieczenia, normalnie pychota.

 

Składniki:

- 2 filety z kurczaka

- 2 jajka

- kalafior

- sól, pieprz

 

Wykonanie:

1. Dwa filety z kurczaka przeciąć, osuszyć.

2. Kalafior surowy zetrzeć na tarce.

3. Oprószyć filety solą i pieprzem.

4. Obtoczyć filety w jajku a potem w kalafiorze.

5. Włożyć do naczynia żaroodpornego bądź do blaszki, przykryć folia aluminiową świecącą stroną do środka.

6. Piec pod przykryciem ok 40 minut w 180 stopniach.

7. Potem zdjąć folię i piec jeszcze ok. 20 minut

 

 

 

Dodaj komentarz