Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Pyszne roladki. Wyśmienite na niedzielny obiad.

 

Składniki:

 

- 1 kg schabu

- 5-6 ogórków kiszonych

- 6-7 plastrów sera żółtego

- 6-7 plastrów wędliny (szynki)

- olej

- bułka tarta

- majeranek

- ciemny sos do pieczeni

- sól

- pieprz

 

Wykonanie:

 

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy przez folię tłuczkiem, solimy z obu stron. Na każdy plaster mięsa kładziemy ser.

2. Na ser kładziemy plaster wędliny i dwa podłużne plastry ogórka. Mięsko najpierw zwijamy lekko boki do środka a potem zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami. 

3. Roladki posypujemy majerankiem, oprószamy bułką.

4. Obsmażamy z każdej strony na gorącym oleju, by lekko się zrumieniły, a potem dusimy około 30 minut. Sprawdzamy, czy są miękkie. Ciemny sos do pieczeni przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Roladki polewamy gorącym sosem.

Dodaj komentarz