Pyszne roladki. Wyśmienite na niedzielny obiad.
Składniki:
- 1 kg schabu
- 5-6 ogórków kiszonych
- 6-7 plastrów sera żółtego
- 6-7 plastrów wędliny (szynki)
- olej
- bułka tarta
- majeranek
- ciemny sos do pieczeni
- sól
- pieprz
Wykonanie:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy przez folię tłuczkiem, solimy z obu stron. Na każdy plaster mięsa kładziemy ser.
2. Na ser kładziemy plaster wędliny i dwa podłużne plastry ogórka. Mięsko najpierw zwijamy lekko boki do środka a potem zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami.
3. Roladki posypujemy majerankiem, oprószamy bułką.
4. Obsmażamy z każdej strony na gorącym oleju, by lekko się zrumieniły, a potem dusimy około 30 minut. Sprawdzamy, czy są miękkie. Ciemny sos do pieczeni przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Roladki polewamy gorącym sosem.
Czytaj więcej...