Szybki obiad zrobiony na poczekaniu, z tego co miałam akurat w kuchni. I wyszło nawet fajne.
Składniki:
- mrożonka " warzywa na patelnię z przyprawą chińską"
- pierś kurczaka
- 2 torebki ryżu brązowego
- sól
- pieprz
- kostka rosołowa
- przecier pomidorowy
- ząbek czosnku
Wykonanie:
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, tzn. pół godzinki w osolonej wrzącej wodzie
2. Pierś kurczaka kroimy w paski i smażymy na gorącym oleju, posypujemy solą i pieprzem
3. Mrożonkę podduszamy na oliwie na patelni, do 10 minut, dodajemy saszetkę z przyprawami, która jest w środku opakowania
4. W 1,5 szklance gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i dodajemy przecier pomidorowy według uznania, 4-5 łyżek, dodajemy wyciśnięty czosnek
5. Następnie ryż, usmażoną pierś i warzywa mieszamy w rondlu bądź na patelce, zalewamy sosem pomidorowym. Można dodać więcej sosu jeśli ktoś lubi.
SMACZNE!!!!!!!
Czytaj więcej...