Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

Szybki obiad zrobiony na poczekaniu, z tego co miałam akurat w kuchni. I wyszło nawet fajne.

 

Składniki:

 

- mrożonka " warzywa na patelnię z przyprawą chińską"

- pierś kurczaka

- 2 torebki ryżu brązowego

- sól

- pieprz

- kostka rosołowa

- przecier pomidorowy

- ząbek czosnku

Wykonanie:

 

1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, tzn. pół godzinki w osolonej wrzącej wodzie

2. Pierś kurczaka kroimy w paski i smażymy na gorącym oleju, posypujemy solą i pieprzem

3. Mrożonkę podduszamy na oliwie na patelni, do 10 minut, dodajemy saszetkę z przyprawami, która jest w środku opakowania

4. W 1,5 szklance gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i dodajemy przecier pomidorowy według uznania, 4-5 łyżek, dodajemy wyciśnięty czosnek

5. Następnie ryż, usmażoną pierś i warzywa mieszamy w rondlu bądź na patelce, zalewamy sosem pomidorowym. Można dodać więcej sosu jeśli ktoś lubi.

SMACZNE!!!!!!!

Dodaj komentarz