Lekka i ciekawa sałatka z rzodkiewki.
Składniki:
- pęczek dymki
- tacka rzeżuchy
- 15 dag sera feta
- pęczek natki
- pęczek rzodkiewki
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki octu winnego
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka czerwonego pieprzu
- sól, pieprz, oregano
Wykonanie:
1. Dymkę oczyścić, posiekać razem ze szczypiorkiem.
2. Rzeżuchę umyć, osuszyć.
3. Natkę umyć, otrzepać z wody, posiekać.
4. Rzodkiewki oczyścić, pokroić na kawałki.
5. Ser feta pokroić w małą kostkę.
6. Składniki włożyć do salaterki.
7. Ocet winny utrzeć z musztardą.
8. Wlać olej, wymieszać, przyprawić.
9. Sosem polać sałatkę, posypać oregano i czerwonym pieprzem, dokładnie wymieszać.
Czytaj więcej...