Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Lekka i ciekawa sałatka z rzodkiewki.

 

Składniki:


- pęczek dymki
- tacka rzeżuchy
- 15 dag sera feta
- pęczek natki
- pęczek rzodkiewki
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki octu winnego
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka czerwonego pieprzu
- sól, pieprz, oregano
 

 

Wykonanie:

 

1. Dymkę oczyścić, posiekać razem ze szczypiorkiem.

2. Rzeżuchę umyć, osuszyć.

3. Natkę umyć, otrzepać z wody, posiekać.

4. Rzodkiewki oczyścić, pokroić na kawałki.

5. Ser feta pokroić w małą kostkę.

6. Składniki włożyć do salaterki.

7. Ocet winny utrzeć z musztardą.

8. Wlać olej, wymieszać, przyprawić.

9. Sosem polać sałatkę, posypać oregano i czerwonym pieprzem, dokładnie wymieszać.
  
 

Dodaj komentarz