Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Dziś zaprezentuję coś lekkiego. Pyszną sałatkę włoską z makaronem muszelki.

 

Składniki:

- 500 g makaronu gnocchi (muszelki)
- 15-20 dkg żółtego sera (najlepiej parmezanu)
- 6 dużych ogórków korniszonów
- 4 duże ząbki czosnku
- 4 łyżki stołowe majonezu
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie
 

Wykonanie:

1. Makaron gotujemy wg przepisu, następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.

2. Do ostudzonego makaronu dodajemy pokrojone w kostkę korniszony, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na drobnych oczkach tarki ser.

3. Dodajemy majonez oraz przyprawy i całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok godz.

4. Gdy się "przegryzą" składniki sałatka nadaje się do spożycia.
 

 

 

Dodaj komentarz