Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Składniki:

 

- torebka ryżu brązowego

- jedna podwójna pierś kurczaka

- przyprawa do gyrosa

- seler konserwowy

- ananas z puszki

- majonez Kielecki

- kukurydza z puszki

- ewentualnie papryka czerwona do koloru

 

Wykonanie:

 

1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2. Pierś kroimy na paseczki grubości małego palca, obsypujemy obficie przyprawą do gyrosa i smażymy na gorącym oleju, studzimy.

3. Ananasa kroimy w kosteczkę.

4. Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy.

5. Następnie wszystko mieszamy ze sobą, ryż, piersi kurczaka, ananasa, kukurydzę i selera.

6. Dodajemy około 3 duże łyżki majonezu koniecznie Kielecki, bo nie będzie trzeba dodawać już innych przypraw.

7. Dajemy sałatkę do lodówki aby się przegryzła.

Dodaj komentarz