Składniki:
- torebka ryżu brązowego
- jedna podwójna pierś kurczaka
- przyprawa do gyrosa
- seler konserwowy
- ananas z puszki
- majonez Kielecki
- kukurydza z puszki
- ewentualnie papryka czerwona do koloru
Wykonanie:
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Pierś kroimy na paseczki grubości małego palca, obsypujemy obficie przyprawą do gyrosa i smażymy na gorącym oleju, studzimy.
3. Ananasa kroimy w kosteczkę.
4. Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy.
5. Następnie wszystko mieszamy ze sobą, ryż, piersi kurczaka, ananasa, kukurydzę i selera.
6. Dodajemy około 3 duże łyżki majonezu koniecznie Kielecki, bo nie będzie trzeba dodawać już innych przypraw.
7. Dajemy sałatkę do lodówki aby się przegryzła.
Czytaj więcej...