Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Szybka i pyszna sałatka na różne okazje.

 

Składniki:


- 2 torebki ryżu
- 1 filet z kurczaka
- 2 świeże papryki (zielona i czerwona)
- sól , pieprz
- majonez
- ewentualnie kukurydza i ananas z puszki


Wykonanie:


1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, osączamy.

2. Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion, miąższ kroimy w kosteczkę.

3. Filet kroimy w paseczki bądź grubą kostkę, posypujemy przyprawą gyros i obsmażamy na gorącym oleju. Dajemy do przestygnięcia.

4. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majonezem.

5. Dla urozmaicenia można dodać kukurydzę i ananasa z puszki pokrojonego w kostkę.

Dodaj komentarz