Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

 

 

Świetne i smaczne koreczki. Idealne na imprezę jako przystawka. Bardzo szybko znikają już podczas robienia jak i podane na stół też nie czekają długo.

 

Składniki:

 

- szynka (duże plastry)

- twarożek ziołowy

- zielony groszek

- marchewka

- czosnek

 

Wykonanie:

 

1. Twarożek mieszamy z czosnkiem.

2. Plaster szynki smarujemy serkiem, a następnie kładziemy na to kawałek (ćwiartkę) ogórka.

3. Ogórek powinien być takiej samej długości jak plaster szynki.

4. Całość zwijamy w roladę. Od góry wbijamy co kawałek wykałaczkę i kroimy roladkę miedzy wykałaczkami na kawałki.

5. Na wykałaczkę wbijamy po kosteczce marchewki i groszek.

6. Przechowujemy w lodówce do czasu podania.
 

Dodaj komentarz