Super zdrowa przekąska. Takie niby grzanki czy zapiekanki. Gorąco polecam na pieczarkach bądź kromkach zbożowych. Pyszności ;0)
Składniki:
- duże pieczarki ewentualnie kromki chleba zbożowego
- tuńczyk
- pół selera świeżego
- serek śmietankowy może być bieluch
- ser żółty w plasterkach
- pomidor
Wykonanie:
1. Pieczarki myjemy obieramy. Wyciągamy nóżki i lekko wydrążamy w środku.
2. Kapelusze pieczarek układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 10-15 minut.
3. Nóżki i wydrążony miąższ z pieczarek podduszamy na masełku.
4. Tuńczyka odcedzamy z zalewy i mieszamy z utartym selerem i serkiem śmietankowym.
5. Dodajemy podduszonego nóżki pieczarek i dokładnie mieszamy.
6. Wyciągamy kapelusze pieczarek z piekarnika i napełniamy farszem.
7. Przykrywamy plasterkiem sera żółtego.
8. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 10 minut aż się ser rozpuści.
9. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy plasterkiem pomidora i zajadamy ze smakiem ;0)
10. Zamiast pieczarek można użyć kromek z chleba zbożowego, też należy je trochu podpiec w piekarniku jak grzanki.
11. Nie podaje ilości składników, bo w zależności ile chcemy zrobić grzanek.
Czytaj więcej...