Ostatnio bardzo posmakował mi szpinak. Był już omlet ze szpinakiem, szpinakowe naleśniki z serem, kolorowe schabowe oraz rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem. Tym razem są parówki ze szpinakiem. W oryginalnym przepisie były parówki z farszem warzywnym, a że akurat miałam szpinak pod ręką to zrobiłam ze szpinakiem. Jak dla mnie pychota ;0)
Składniki:
- grube parówki
- pomidor
- szpinak
- sól, pieprz, vegeta
- łyżeczka masła
- ogóreczki z zalewy
nie podaję dokładnej ilości składników, to zależy z ilu parówek chcemy zrobić.
Wykonanie:
1. Szpinak przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Doprawiamy do smaku.
2. Pomidora nacinamy na krzyż, przelewamy wrzątkiem i ściągamy skórkę. Kroimy w kosteczkę i dodajemy do szpinaku.
3. Parówki głęboko nacinamy wzdłuż i podsmażamy na maśle.
4. Napełniamy farszem szpinakowym i dekorujemy ogóreczkami pokrojonymi w kostkę.
Czytaj więcej...