Udostępnij przepis na Facebooku

 

Ostatnio bardzo posmakował mi szpinak. Był już omlet ze szpinakiem, szpinakowe naleśniki z serem,  kolorowe schabowe oraz rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem. Tym razem są parówki ze szpinakiem. W oryginalnym przepisie były parówki z farszem warzywnym, a że akurat miałam szpinak pod ręką to zrobiłam ze szpinakiem. Jak dla mnie pychota ;0)

 

Składniki:

 

- grube parówki

- pomidor

- szpinak

- sól, pieprz, vegeta

- łyżeczka masła

- ogóreczki z zalewy

nie podaję dokładnej ilości składników, to zależy z ilu parówek chcemy zrobić.

 

Wykonanie:

 

1. Szpinak przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Doprawiamy do smaku.

2. Pomidora nacinamy na krzyż, przelewamy wrzątkiem i ściągamy skórkę. Kroimy w kosteczkę i dodajemy do szpinaku.

3. Parówki głęboko nacinamy wzdłuż i podsmażamy na maśle. 

4. Napełniamy farszem szpinakowym i dekorujemy ogóreczkami pokrojonymi w kostkę.

 

Dodaj komentarz