Udostępnij przepis na Facebooku

 

Pyszny deser dla kogoś kto ma ochotę na coś słodkiego, ale nie ciężkiego ;0)

 

Składniki:

- mrożone truskawki bądź z kompotu

- 4 łyżki cukru pudru

- opakowanie budyniu śmietankowego z cukrem

- poł litry mleka

- 1/4 kostki miękkiego masła

- 1/2 szklanki śmietanki kremówki

- torebka cukru waniliowego

- kilka biszkopcików i rodzynek

 

Wykonanie:

1. Mrożone truskawki posypujemy cukrem pudrem i ostawiamy do rozmrożenia. Po rozmrożeniu miksujemy mikserem. Zaś truskawki z kompotu też posypujemy cukrem i miksujemy.

2. Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiam do ostudzenia.

3. Miękkie masło miksujemy dodajemy po troszku ostudzony budyń i dokładanie miksujemy.

4. Śmietankę ubijami z cukrem waniliowym i mieszamy z kremem.

5. Na dno pucharków układamy na przemian truskawki a potem krem, znowu truskawki i na górę krem.

6. Pospujemy pokruszonymi biszkopcikami i rodzynkami. Smacznego ;0)

Dodaj komentarz