Udostępnij przepis na Facebooku

Fantastyczna delikatna rybka w sosie czosnkowym panierowana w mące kukurydzianej, dzięki czemu nie jest tłusta. Pychota ;0)

Składniki:

- dwa płaty rybki najlepiej soli, jest pyszna

- mały jogurt naturalny

- 2 łyżki koperku

- 6 ząbków czosnku, można mniej np. 4

- mąka kukurydziana

- sól, pierprz

- olej rzepakowy 

 

Wykonanie:

1. Robimy sos: wyciskamy czosnek do miseczki, dodajemy jogurt oraz koperek, dokładnie mieszamy i ostawiamy na ok. 20 minut do lodówki.

2. Rybkę osuszamy papierowym ręcznikiem, smarujemy dokładnie sosem i ostawiamy do lodówki na ok 45 minut. 

3. Rybkę doprawiamy solą i pieprzem i obtaczamy dokładnie w mące kukurydzianej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

4. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.

Dodaj komentarz