Fantastyczna delikatna rybka w sosie czosnkowym panierowana w mące kukurydzianej, dzięki czemu nie jest tłusta. Pychota ;0)
Składniki:
- dwa płaty rybki najlepiej soli, jest pyszna
- mały jogurt naturalny
- 2 łyżki koperku
- 6 ząbków czosnku, można mniej np. 4
- mąka kukurydziana
- sól, pierprz
- olej rzepakowy
Wykonanie:
1. Robimy sos: wyciskamy czosnek do miseczki, dodajemy jogurt oraz koperek, dokładnie mieszamy i ostawiamy na ok. 20 minut do lodówki.
2. Rybkę osuszamy papierowym ręcznikiem, smarujemy dokładnie sosem i ostawiamy do lodówki na ok 45 minut.
3. Rybkę doprawiamy solą i pieprzem i obtaczamy dokładnie w mące kukurydzianej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
4. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Czytaj więcej...