Udostępnij przepis na Facebooku

Fantastyczne naleśniki, w sam raz na piątkowy obiad. Pyszności. Gorąco polecam z czerwonym barszczykiem!!!!!!!

 

Składniki:

 

ciasto naleśnikowe:


- 4 jajka
- 2 szklanki mleka
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka wody
- szczypta soli
- olej do smażenia
(jeżeli ciasto będzie za gęste dolewamy trochę wody,a jak za rzadkie dosypujemy mąki)
 

farsz:
- 1/2 kg pieczarek
- 1 cebula
- 5 jajek
- sól
- pieprz
 

Dodatkowo:
- bułka tarta
- jajka
- olej do smażenia

 

Wykonanie:

 

1. Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe.

2. Usmażyć naleśniki.

3. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

4. Cebulę pokroić drobno, zeszklić na łyżce oleju.

5. Dodać pieczarki do cebuli, dusić razem 15 min.

6. Jajka ugotować na twardo ,drobno posiekać ,dodać sól ,pieprz ,wszystko dokładnie wymieszać ręką.

7. Nadziewać naleśnik i,składać w szersze prostokąty, każdy panierować w jajku, a potem w bułce tartej i smażyć na patelni na złoty kolor.

8. Podawać z czerwonym barszczykiem w szklance.

9. Pyszności, polecam!!!!!!!!

 

Dodaj komentarz