Udostępnij przepis na Facebooku

 

 Gulasz z piersi kurczaka wraz z warzywami idealnie spełnia warunki jeśli mamy ochotę na coś lekkiego a zarazem pożywnego, nie wymagającego wielkiego wysiłku.

Składniki:


- duża pierś z kurczaka
- mąka
- oliwa
- sól, papryka
- pieprz ziołowy
- przyprawa do gulaszu
- mrożonka "warzywa na patelnię z przyprawą włoską

- sos do pieczeni ciemny bądź gulasz w proszku

- dwie dymki

- koncentrat pomidorowy


Wykonanie:

1. Pierś kroimy w dużą kostkę. Oprószamy mąką i obsmażamy chwilkę z każdej strony.

2. Na tej samej oliwie podsmażamy skrojone w piórka dymki. Dorzucamy podsmażone mięso i podlewamy wodą. Przyprawiamy solą, papryką, pieprzem i przyprawą do gulaszu.

3. Warzywa przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do mięsa.

4. Dajemy sos bądź gulasz w proszku. Całość gotujemy około 20-30 minut.

5. Dodajemy koncentrat pomidorowy według uznania ja dałam pół słoiczka.
6. Podajemy z ziemniakami bądź z ryżem brązowym. 

Dodaj komentarz