Gulasz z piersi kurczaka wraz z warzywami idealnie spełnia warunki jeśli mamy ochotę na coś lekkiego a zarazem pożywnego, nie wymagającego wielkiego wysiłku.
Składniki:
- duża pierś z kurczaka
- mąka
- oliwa
- sól, papryka
- pieprz ziołowy
- przyprawa do gulaszu
- mrożonka "warzywa na patelnię z przyprawą włoską
- sos do pieczeni ciemny bądź gulasz w proszku
- dwie dymki
- koncentrat pomidorowy
Wykonanie:
1. Pierś kroimy w dużą kostkę. Oprószamy mąką i obsmażamy chwilkę z każdej strony.
2. Na tej samej oliwie podsmażamy skrojone w piórka dymki. Dorzucamy podsmażone mięso i podlewamy wodą. Przyprawiamy solą, papryką, pieprzem i przyprawą do gulaszu.
3. Warzywa przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do mięsa.
4. Dajemy sos bądź gulasz w proszku. Całość gotujemy około 20-30 minut.
5. Dodajemy koncentrat pomidorowy według uznania ja dałam pół słoiczka.
6. Podajemy z ziemniakami bądź z ryżem brązowym.
Czytaj więcej...