Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Bardzo fajne ciasto z kremem orzechowym.

 

Składniki:

 

CIASTO
- 3 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- margaryna
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

KREM
- 1 szklanki orzechów przekręconych przez maszynkę do mięsa
- 1 szklanki śmietany 18%
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki kakao  

Wykonanie: 


1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i podzielić na 3 części.

2. Blaszkę o wymiarach 25/35 wyścielić papierem i upiec placki po kolei.

3. Piec w temperaturze 180 stopni na złoto.

4. Składniki kremu wymieszać ze sobą łyżką i przełożyć placki. Na wierzch zrobić polewę bądź wyłożyć orzechy.
5. Po przełożeniu nie chować ciasta do lodówki, bo placki nie nasiąkną kremem.
 

Dodaj komentarz