Pyszny, szybki, łatwy placuszek...
Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 żółtko
- 1 szklanki cukru
- 11 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 kostki miękkiej margaryny
Masa budyniowa:
- 1 l mleka
- 3 budynie czekoladowe
Masa serowa:
- 1 szklanki cukru
- 1 kostki margaryny
- 4 małe serki waniliowe
- 3 jajka
- 1 białko
- 1 budyń śmietankowy
Wykonanie:
1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć na blachę.
2. Ugotować budynie i gorące wyłożyć na surowe ciasto, zostawić do wystygnięcia.
3. Margarynę utrzeć z cukrem i stale mieszając na przemian dodawać serki i żółtka.
4. Następnie wsypać budyń śmietankowy. Połączyć z ubitą na sztywno pianą z 4 białek. Położyć na zimny budyń.
5. Piec 40 min. w temp. 180°C.
Czytaj więcej...