Udostępnij przepis na Facebooku

 

 

 

Pyszny, szybki, łatwy placuszek...

 

Składniki:

 

Ciasto:


- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 żółtko
- 1 szklanki cukru
- 11 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 kostki miękkiej margaryny


Masa budyniowa:


- 1 l mleka
- 3 budynie czekoladowe
 

 

Masa serowa:
- 1 szklanki cukru
- 1 kostki margaryny
- 4 małe serki waniliowe
- 3 jajka
- 1 białko
- 1 budyń śmietankowy
 

 

Wykonanie:

 

1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć na blachę.

2. Ugotować budynie i gorące wyłożyć na surowe ciasto, zostawić do wystygnięcia.

3. Margarynę utrzeć z cukrem i stale mieszając na przemian dodawać serki i żółtka.

4. Następnie wsypać budyń śmietankowy. Połączyć z ubitą na sztywno pianą z 4 białek. Położyć na zimny budyń.

5. Piec 40 min. w temp. 180°C.


 

Dodaj komentarz