Udostępnij przepis na Facebooku

 

Super szybka, lekka i bardzo smaczna sałatka z tuńczyka.

 

Składniki:


- 2 szklanki pokrojonej kapusty pekińskiej

- 1 średni ogórek sałatkowy

- 1 duży pomidor

- puszka tuńczyka w oleju

- 100 ml jogurtu naturalnego

- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

- do smaku: sól, pieprz, ostra papryka, oregano, czosnek w proszku 

 

Wykonanie:

 

1. Kapustę kroimy krótkie paski.

2. Ogórka tniemy w półplasterki.

3. Pomidora pokroić w grubą kostkę.

4. Warzywa wymieszać, na wierzch położyć kawałki tuńczyka w oleju.

5. Polać jogurtem wymieszanym z przyprawami, posypać natką pietruszki.

6. Można wymieszać przed podaniem.
 

Dodaj komentarz