Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Drukuj
Kategoria: Kremy, masy, sosy
Odsłony: 5785

 

 

 

Rewelacyjna polewa, pyszna, błyszcząca. Na dużą blachę polecam podwójną porcję.

 

Składniki:

 

- 70 gram masła

- 3 łyżka kakao z czubkiem

- 4 łyżki cukru

- 1 łyżka śmietany lub jogurtu

- łyżeczka żelatyny 

 

Wykonanie:

 

1. Masło, cukier, kakao oraz śmietanę rozpuścić na małym ogniu i pogotować chwilę aż zacznie bulgotać.

2. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody. Poczekać aż napęcznieje, a następnie rozpuścić kąpieli wodnej.

3. Dodać do gorącej polewy i dokładnie wymieszać.

4. Odłożyć do ostygnięcia a następnie polać ciasto.