Pyszny deser dla kogoś kto ma ochotę na coś słodkiego, ale nie ciężkiego ;0)
Składniki:
- mrożone truskawki bądź z kompotu
- 4 łyżki cukru pudru
- opakowanie budyniu śmietankowego z cukrem
- poł litry mleka
- 1/4 kostki miękkiego masła
- 1/2 szklanki śmietanki kremówki
- torebka cukru waniliowego
- kilka biszkopcików i rodzynek
Wykonanie:
1. Mrożone truskawki posypujemy cukrem pudrem i ostawiamy do rozmrożenia. Po rozmrożeniu miksujemy mikserem. Zaś truskawki z kompotu też posypujemy cukrem i miksujemy.
2. Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiam do ostudzenia.
3. Miękkie masło miksujemy dodajemy po troszku ostudzony budyń i dokładanie miksujemy.
4. Śmietankę ubijami z cukrem waniliowym i mieszamy z kremem.
5. Na dno pucharków układamy na przemian truskawki a potem krem, znowu truskawki i na górę krem.
6. Pospujemy pokruszonymi biszkopcikami i rodzynkami. Smacznego ;0)